Viipurilainen Kotileipomo Facebook
Viipurilainen Kotileipomo Instagram
Viipurilainen Kotileipomo

Rehellistä lähileipää

Viipurilainen Kotileipomo – Sen parhaan leivän asialla.

Viipurilaisen kotileipomon ruisleivän matka tutun tuottajan pellolta Vääksyn myllyn aidon kiviparin välistä leipomolle on 12 kilometriä. Tavoittelemme leivissämme ehdotonta tuoreutta koko ketjun matkalla ja leivomme juureen, perinteisin menetelmin. Näin meillä on aina puhdas omatunto ja voimme tuntea toimivamme oikein. Katso lähin Viipurilaisen Kotileipomon leipien jälleenmyyjäsi.

RUIS-JÄÄRÄ

Ohut 100% Ruista
6 kpl, 280 g

Sitkeää lähiruista juureen leivottuna. Jäärät aivan kuten palaleipäsarjamme leivotaan juureen puhtaista lähiraaka-aineista. Se on meille kaiken perusta. Sen lisäksi kotimainen leipurintyö, perheyrittäjyys ja sinnikkyys ovat osa jäärämäistä makua. Jokainen meistä on vähän jäärä. Aina oikeassa. Hymyssä suin.

PORKKANAPALA

41% Kauraa ja porkkanaa
4 kpl, 300 g

Mehevä ja lempeä palaleipä, joka on klassinen yhdistelmä lähiraaka-aineita: vehnää, kauraa ja porkkanaa. Maistuu vauvasta vaariin ja aamusta iltaan.

PÄIJÄNNEPALA

100% Täysjyväruista ja -kauraa
4 kpl, 320 g

Lähialueen ruista ja kauraa Salpausselän puhtaaseen veteen ja juureen leivottuna. Mieto ja aavistuksen hapan rukiin maku, jota kaura pyöristää komeasti. 100% täysjyvää. Yksinkertaisen kaunista ja rouheaa vastuullisella teemalla.

VEHNÄ-KAURAPALA 300G

Vaaleampi palaleipä koko perheen makuun, mutta kuten perheen pienimmillä myös luonnetta löytyy, onhan Vehnä-Kaurapalakin juureen leivottu. Viipurilaisen tyylinen versio vaaleasta palaleivästä, jossa myös sitko kaurasta ja juhla arjesta.

VAALEA SIEMENPALA 300G

Siemenpalan vaalea versio, johon on tuotu vaalean leivän mietouden kaveriksi paahteisuutta siemenistä ja ryhtiä juureen leipomalla. Vaativampikin maistaja tunnistaa leipurin työn ja lähiraaka-aineet puhtauden sekä tuoreuden. Hyvä mieli kaupan päälle!

SIEMENPALA 320g

Siemenpalasta saa kunnolla potkua päivään. Siemenpala tehtiin alkuperäisen Lähipalan ensimmäiseksi “sisareksi” lisäten siihen paahdetta siemenistä ja samalla mukaan tuli jos mahdollista vielä lisää jämäkkyyttä. Juureen leivottu ruis ja vivahde pähkinäisyyttä, ai että!

LÄHIPALA 4kpl, 320g

Se aito ja alkuperäinen Lähipala syntyi Viipurilaisen palaleivistä ensimmäisenä vastaamaan kunnianhimoiseen tavoitteeseemme leipoa Suomen paras palaleipäsarja. Se on yhdistelmä minimalistisuutta ja arvojemme mukaista tekemistä. Lähiruis, juureen leipominen ja leipureiden käsityöläisyys ovat koko toimintamme ja Lähipalan kulmakivet.

TÄYSRUKIINEN REIKÄLEIPÄ 450g

Usko omaan tekemiseen ja suomalainen sisu ovat minulle liikkeellä pitävät voimat. Haluan elää kuten opetan. Siksi tämän leivän raaka-aineet tulevat tuttujen viljelijöiden pelloilta asikkalasta. Ja ruisleipä ei ole ruisleipää, jos sitä ei leivota juureen.

Täysrukiinen reikäleipä on kehittämäni klassikko. Se on tinkimätön raaka-aineistaan ja oikea lähileipä. Se on kestänyt suosittuna tuotteenamme jo yli 15 vuotta. Uskallan vaatimattomanakin miehenä sanoa, että tässä on yksi Suomen parhaista ruisleivistä. Antaa poikien kehittää omia juttujaan, mutta täysrukiinen reikäleipä on minun kädestäni. Isän kädestä. Maista ite!

Veikko, ”Veka” Ylä-Hemmilä, Yrittäjä ja Viipurilaisen Kotileipomon perheyrityksen isä

ASIKKALAN RATAS 300g

Minulle tärkeää on leipoa kuten elää, eli suurella sydämellä ja toisten työtä arvostaen. Hankimme esimerkiksi rukiin lähipeltojen viljelijöiltä. Voimme käydä sopivina päivinä tai vaikka aamuyöllä työmatkalla katsomassa, tunnustelemassa ja kuuntelemassa kuinka puhdas ruis kasvaa ostamaasi leipään.

Asikkalan Ratas on meikäläisen suomalainen perinteinen ruisleipä, joka leivotaan kiirehtimättä niin, että leipä kerää kunnolla makua. Olen siitä ylpeä ja uskon, että tinkimättömyys maistuu. Maista ite!

Timo ”Maestro the Baker” Ylä-Hemmilä, Leipuri

KONSTA-SÄMPYLÄT 8KPL

Ihmisellä pitää olla periaatteita. Minulle tärkeää perheellisenä miehenä on leipoa tuoreista raaka-aineista leipää joka maistuu vauvasta vaariin. Sellaista pikkuisen aidomman makuista arkisettiä, takuutavaraa jota löytyy aina aamupalalla, välipalalla tai ruoan kanssa.

Konsta on meikäläisen perinteikäs arkisämpylä tuoreista paikallisista raaka-aineista. Se erottuu edukseen aitoudella ja sillä, että se on käsin leivottu.

Jouko ”Jokke” Pellikka, Leipuri

KONSTA-SÄMPYLÄT 4KPL

Ihmisellä pitää olla periaatteita. Minulle on tärkeää elää ja leipoa hyvällä tuulella. Toivon, että leipomani leipä tuo säväyksen tuoreutta ja makua ihmisten elämään. Ehkä voin luoda sellaisen perinteisen rutiinin ja tavan, joista hyvän päivän tunnistaa.

Konsta on meikäläisen päijäthämäläinen suosikkisämpylä. Olen ylpeä siitä, että Konsta-sämpylät leivotaan käsin ja taikinalle on aina annettu aikaa tulla maukkaaksi.

Jani ”Spetke” Juvonen, Leipuri