Leivät - Viipurilainen kotileipomo

Totuus maistuu paremmalta.

Viipurilainen Kotileipomo vuodesta 1924.

Rehellistä lähileipää

Viipurilainen Kotileipomo – Sen parhaan leivän asialla.

Viipurilaisen kotileipomon ruisleivän matka tutun tuottajan pellolta Vääksyn myllyn aidon kiviparin välistä leipomolle on 12 kilometriä. Tavoittelemme leivissämme ehdotonta tuoreutta koko ketjun matkalla ja leivomme juureen, perinteisin menetelmin. Näin meillä on aina puhdas omatunto ja voimme tuntea toimivamme oikein.

VEHNÄ-KAURAPALA 300G

Perheelle leipää – aitoa tuoreista lähiraaka-aineista tehtyä juurileipää. Se ei ole kovin monimutkainen toiminta-ajatus, mutta siihen on ollut hyvä tukeutua. Toivomme, että leivässämme maistuu viljelijöiden, raaka-aineiden, luonnon ja leipurin työn kunnioituksen lisäksi suomalaisen sinnikkään perheyrittäjyyden tarina.


Teppo ”Tepi the Baker” Ylä-Hemmilä, Leipuri

VAALEA SIEMENPALA 300G

Perheelle leipää – aitoa tuoreista lähiraaka-aineista tehtyä juurileipää. Se ei ole kovin monimutkainen toiminta-ajatus, mutta siihen on ollut hyvä tukeutua. Toivomme, että leivässämme maistuu viljelijöiden, raaka-aineiden, luonnon ja leipurin työn kunnioituksen lisäksi suomalaisen sinnikkään perheyrittäjyyden tarina.

Teppo ”Tepi the Baker” Ylä-Hemmilä, Leipuri

SIEMENPALA 320g

Ihmisellä pitää olla periaatteita. Minulle se tarkoittaa työn arvostamista ja viimeisen päälle tekemistä. Tavoitteena on leipoa Suomen parasta palaleipää ja saada toimitukset menemään kauppaan joka kerta nappiin.

Kävin nuorten leipureiden yrittäjyyskoulutuksen ja saan tehdä Viipurilaisella työtä yrittäjämäisesti. Kun haluaa joka päivä olla työstä innostunut täytyy eväidenkin olla kunnossa. Siemenpalassa on sopivasti potkua päivään sekä juureen leivotun lähiruisleivän maku siementen paahteisuudessa höystettynä. Olen tämän leivän leipomisesta aidosti ylpeä. Maista ite!


Juho Riikonen, Leipuri

LÄHIPALA 4kpl, 320g

Tavoitteena Suomen paras palaleipä. Aina pitää yrittää tehdä jotain mikä on paras. Meidän reseptimme oli valita kavereiksi rukiin viljelijä läheltä ja aito kiviparimylly vielä lähempää. Rukiin matka pellolta leipomolle on vain 12 kilometriä. Myllytuoreet jauhot ovat ruisleivän sydän, emme myöskään lisänneet siihen mitään ylimääräistä.

Luonnollisesti leivomme Lähipalan juureen. Paistamme Lähipalat sisältä pehmeiksi ja päältä rapsakoiksi. Onko Lähipala Suomen paras palaleipä? Maista ite!

Mika ”Roisku ”Roininen, Leipuri

TÄYSRUKIINEN REIKÄLEIPÄ 450g

Usko omaan tekemiseen ja suomalainen sisu ovat minulle liikkeellä pitävät voimat. Haluan elää kuten opetan. Siksi tämän leivän raaka-aineet tulevat tuttujen viljelijöiden pelloilta asikkalasta. Ja ruisleipä ei ole ruisleipää, jos sitä ei leivota juureen.

Täysrukiinen reikäleipä on kehittämäni klassikko. Se on tinkimätön raaka-aineistaan ja oikea lähileipä. Se on kestänyt suosittuna tuotteenamme jo yli 15 vuotta. Uskallan vaatimattomanakin miehenä sanoa, että tässä on yksi Suomen parhaista ruisleivistä. Antaa poikien kehittää omia juttujaan, mutta täysrukiinen reikäleipä on minun kädestäni. Isän kädestä. Maista ite!

Veikko, ”Veka” Ylä-Hemmilä, Yrittäjä ja Viipurilaisen Kotileipomon perheyrityksen isä

ASIKKALAN RATAS 300g

Minulle tärkeää on leipoa kuten elää, eli suurella sydämellä ja toisten työtä arvostaen. Hankimme esimerkiksi rukiin lähipeltojen viljelijöiltä. Voimme käydä sopivina päivinä tai vaikka aamuyöllä työmatkalla katsomassa, tunnustelemassa ja kuuntelemassa kuinka puhdas ruis kasvaa ostamaasi leipään.

Asikkalan Ratas on meikäläisen suomalainen perinteinen ruisleipä, joka leivotaan kiirehtimättä niin, että leipä kerää kunnolla makua. Olen siitä ylpeä ja uskon, että tinkimättömyys maistuu. Maista ite!

Timo ”Maestro the Baker” Ylä-Hemmilä, Leipuri

PIKKULIMPPU 520g

Töitä pitää tehdä, muuten ei maailmassa saavuta mitään. Töitä ei jaksa, jos hampaita kiristää. Siksi suhtaudun leipään kuten elämään – lempeän leppoisasti, kiirehtimättä.

Pikkulimppu on leivottu käsin yli 90 vuotta vanhaan juureen Viipurin ruisleipäperinteitä kunnioittaen. Sen maun tärkein elementti on lähiruis, joka kulkee tuttujen viljelijöiden pelloilta Vääksyn Myllyn oikean kiviparin väliin ja sieltä meille leivottavaksi 11 kilometrin matkan. Pehmeyttä sopivan happamaan limppuun tuo aavistus hiivaleipäjauhoa. Puhdas lähiruisleipä auttaa olemaan stressaamatta. Maista ite!

 Joonas ”Vähis” Ylä-Hemmilä, Leipuri

KAURALEIPÄ 440g

Elämässä pitää luottaa perusasioihin. Vaikka vapaa-ajalla pojat on poikia ja elämä rentoa, leipä on syytä ottaa vakavasti. Siksi Kauraleivässä maistuu aito paikallinen kaura ja leivän rapsakka kuori saa kypsyä rauhassa kiviarinauunissa.

Sellainen leipä kuin tekijä. Simple life – All in. Viipurilaisen perinneleipä syntyy, kun otetaan turhat kikkailut pois ja tuodaan selkeät maut esiin. Maista ite!

Tero ”Turo” Leinonen, Leipuri

KOTILIMPPU 800g

Synnyinseudullani Kotkassa on opetettu: work hard, play hard, mutta tee se rehdisti, niin ei tarvitse perään huudella. Kun leivon niin leivon tosissani. Lähiruokaa harrastan töiden lisäksi kalastamalla lapsuuden maisemissa Kotkan saaristossa.

Kotilimppu on leivottu käsin yli 90 vuotta vanhaan juureen Viipurin ruisleipäperinteitä kunnioittaen. Siinä maistuu rehti lähiruis, joka kulkee tuttujen viljelijöiden pelloilta Vääksyn Myllyn kiviparin väliin ja sieltä Nurtsin leivottavaksi yhteensä 11 kilometrin matkan. Pehmeyttä sopivan happamaan limppuun tuo aavistus hiivaleipäjauhoa. Kotilimpun aitouteen ei ole oikotietä. On vain lähitie. Maista ite!

Mika ”Nurtsi” Nurminen, Leipuri

Konsta-sämpylät 8 kpl

Ihmisellä pitää olla periaatteita. Minulle tärkeää perheellisenä miehenä on leipoa tuoreista raaka-aineista leipää joka maistuu vauvasta vaariin. Sellaista pikkuisen aidomman makuista arkisettiä, takuutavaraa jota löytyy aina aamupalalla, välipalalla tai ruoan kanssa.

Konsta on meikäläisen perinteikäs arkisämpylä tuoreista paikallisista raaka-aineista. Se erottuu edukseen aitoudella ja sillä, että se on käsin leivottu.

Jouko ”Jokke” Pellikka, Leipuri

Konsta-sämpylät 4 KPL

Ihmisellä pitää olla periaatteita. Minulle on tärkeää elää ja leipoa hyvällä tuulella. Toivon, että leipomani leipä tuo säväyksen tuoreutta ja makua ihmisten elämään. Ehkä voin luoda sellaisen perinteisen rutiinin ja tavan, joista hyvän päivän tunnistaa.

Konsta on meikäläisen päijäthämäläinen suosikkisämpylä. Olen ylpeä siitä, että Konsta-sämpylät leivotaan käsin ja taikinalle on aina annettu aikaa tulla maukkaaksi.

Jani ”Spetke” Juvonen, Leipuri

"Rehellisyys on hyvä raaka-aine."

Teppo Ylä-Hemmilä, Leipuri