Viipurilainen Kotileipomo Facebook
Viipurilainen Kotileipomo Instagram
Viipurilainen Kotileipomo

Viipurilainen Kotileipomo hankki oman lähimyllyn Suomalaisen ruoan päivänä.

Viipurilaisen leipuriperheen nuorin veli Joonas Ylä-Hemmilä ostaa Vääksyn Myllyn liiketoimintakaupassa Suomalaisen ruoan päivänä.

Viipurilainen on viime vuodet ollut Vääksyn Myllyn merkittävin asiakas. Yhteistyö leipomon ja myllyn välillä on ollut hyvin kiinteää. Luontevana jatkumona tälle on se, että Joonas Ylä-Hemmilä ostaa Vääksyn Myllyn liiketoiminnan. Näin Viipurilaisen lähiruokaketju ja ainutlaatuisen lähiraaka-aineen saatavuus pystytään takaamaan.

Joonas Ylä-Hemmilä on aiemmin päivätyönsä ohessa viljellyt maata ja aloittaa nyt myllärinä ja toimitusjohtajana. “Yrittäjäperheen tuella uskallan tämän liikkeen tehdä ja on upeaa päästä entistä kiinteämmin työskentelemään kotimaisen puhtaan lähiruoan parissa.”

Viipurilaisen Kotileipomon toimitusjohtaja Tuomas Ylä-Hemmilä kommentoi: “En tiedä vastaavaa 12 kilometrin tuoreusmatkaa muualla pellolta myllyn kautta leipomolle. Lähiruokaketju on meille keskeinen kilpailuvaltti ja uskon asiakkaiden sen maistavan.”

Vääksyn Myllyn toimintaa olisi saattanut uhata jopa kokonaan päättyminen ellei ratkaisua olisi nyt saatu aikaiseksi. Aiempi omistaja Antti Norrlin: “On hienoa, että saamme myllylle nuoren ja osaavan omistajan. Näin lähiruokaketju vahvistuu ja myllyperinteet jatkuvat Vääksyssä.”