Viipurilainen Kotileipomo Facebook
Viipurilainen Kotileipomo Instagram
Viipurilainen Kotileipomo

Yhteinen tarkoitus ja ihmisten johtaminen

Viipurilainen 100 vuotta

Viipurilainen täyttää tänä vuonna sata vuotta. Puhumme tänä vuonna siitä mitä on pitkä peli. Siinä keskeinen osa on perusta jonka luovat yhteinen tarkoitus toiminnassa ja ihmisten johtaminen, se millainen työpaikka ja yhteisö kykenemme olemaan.

Yhteinen tarkoituksemme on tuoda iloa ihmisten arkeen hyvällä leivällä. Hyvän leivän elementit voi jakaa kolmeen osaan. Ensimmäinen ja kaikki kaikessa on tietysti maku. Näemme vaivaa jotta juurileipämme maistuvat elämyksellisille. Niiden tulee kohottaa arkea. Aikanaan asetimme suureellisen tavoitteen leipoa Suomen paras palaleipäsarja. Se on subjektiivisesti omasta mielestämme toteutunut. Jokainen voi kuitenkin arvioida itse.

Toinen osa-alue hyvälle leivälle on se että se tehdään ”oikein”. Oikean määrittelyyn meille kuuluvat juureen leipominen, puhtaat lähiraaka-aineet,  koko lähiruoketjun kunnioittaminen ja vaaliminen sekä käsityöläisyys.

Kolmas elementti ovat ihmiset. Se kuka ja miten leipää leipoo ja onko töihin kiva tulla. Lopulta se maistuu niin että laatu pysyy kaikilla osa-alueilla hyvänä joka ikinen päivä.

Kun tarkoitus toiminnalle on sitten olemassa on suuri haaste saada ihmiset puhaltamaan yhteen hiileen. Onnistumme siinä kohtuullisesti mutta tärkeintä on että olemme sitoutuneet oppimaan ja kehittymään. Johtajaksi ei synnytä vaan kasvetaan.

Työntekijät ovat yritykselle kuin yritykselle tärkein voimavara ja arvostamme todella paljon meillä työskentelevien ihmisten ammattitaitoa, yritteliäisyyttä ja halua oppia. Kuinka opimme tukemaan heitä tässä ja pitämään hyvää meininkiä yllä on järkälemäinen haaste johon me, ihan tavalliset yrittäjät, pyrimme vastaamaan niin että innostuneet ihmiset leipovat puhtaista kotimaisista lähiraaka-aineista leipää vielä seuraavankin sadan vuoden päästä.