
Viipurilainen Kotileipomo

Leipää joka on totta.
Viipurilainen Kotileipomo on perheyritys toisessa polvessa ja Ylä-Hemmilän perheen yrittäjätarinan jatkona on yli sadan vuoden historia.
Viipurilaisen Kotileipomon tukijalka on kaupoissa myytävät juureen lähiraaka-aineista leivotut ruis- ja artesaanileivät, jotka leivotaan perinteisin menetelmin. Lisäksi toimintaan kuuluu kahvilatoiminta. Leipä otetaan tosissaan, mutta työtä tehdään aina pilke silmäkulmassa. Ilo leipomisesta näkyy ja rehellisyys maistuu.
Viipurilaiselle tärkeitä asioita ovat aito tuoreus, lähiruoka ja vastuullinen toiminta. Viimeisten vuosien aikana olemme uudistuneet laajentaen toimintaamme ja toimitilojamme sekä uusien vähittäiskaupan leipävalikoimaamme tavoitteemme, Suomen parhaan palaleipäsarjan, ympärille.


Kunniakas historia kantaa
Viipurilainen Kotileipomo perustettiin vuonna 1924 Suomen alueella Viipurissa, joka toisen maailmansodan myötä siirtyi Venäjälle. Tämän seurauksena leipomo muutti Lahteen ja on siitä lähtien leiponut tuotteensa paikallisista raaka-aineista.
Viipurilainen oli pieni paikallinen leipomo. Se meni konkurssiin 1990-luvulla, ja sen osti Veikko Ylä-Hemmilä – nykyisten yrittäjäveljesten isä. Hän oli insinööri, jolla ei ollut leipomisen osaamista, mutta hän ymmärsi paikallisia raaka-aineita. Lopulta veljekset ottivat leipomon haltuunsa kymmenisen vuotta sitten ja kasvattivat sen liikevaihtoa 1000 % paikallisilla markkinoilla. He eivät koskaan luopuneet ajatuksesta käyttää puhtaita, paikallisia raaka-aineita.
Suomen paras palaleipäsarja
Palaleivät ovat saaneet hyvän vastaanoton ja olemme jatkuvasti leiponeet enemmän, luoneet työpaikkoja, laajentaneet toimitusaluettamme useiden tuotteiden osalta valtakunnalliseksi.
Leipämme löytyvät niin Keskon kuin S-ryhmän ketjuista varsin kattavasti. Lisäksi toimintaamme kuuluu oma leipomon myymälä ja kahvila Vääksyssä, joka on pidetty pysähtymispaikka esimerkiksi Päijänteen alueen kesäasukkaille ja kaikille matkaa tekeville ympäri vuoden.
