Perheelle leipää – Uusi vehnä-kaurapala! | Viipurilainen

Totuus maistuu paremmalta.

Viipurilainen Kotileipomo vuodesta 1924.

Perheelle leipää
– Uusi vehnä-kaurapala!

Vehnä-kaurapala on aitoa tuoreista lähiraaka-aineista tehtyä juurileipää.

Se ei ole kovin monimutkainen toiminta-ajatus, mutta siihen on ollut hyvä tukeutua. Toivomme, että leivässämme maistuu viljelijöiden, raaka-aineiden, luonnon ja leipurin työn kunnioituksen lisäksi suomalaisen sinnikkään perheyrittäjyyden tarina.

Me, Ylä-Hemmilän veljekset, jatkamme vanhempiemme leipomoyritystä. Päätimme leipoa Suomen parhaan palaleipäsarjan, joka on tuoretta läheltä. Siinä sarjassa on nyt vuorossa Vehnä-kaurapala. Senkin kohdalla uskomme puhtaisiin lähiraaka-aineisiin ja juureen leipomiseen.

Kun olemme saaneet itse lapsia, on se herättänyt paljon ajatuksia siitä mitä Suomessa syödään ja siitä mitä omille lapsille toivoo elämänmittaiseen ruokavalioon. Se oli tärkeä ohjenuora Vehnä-kaurapalan kehittämisessä.

Tuoreus ja aitous tarkoittaa myös mahdollisimman lyhyttä ainesosalistaa. Silloin raaka-aineen oikea ja alkuperäinen maku nostetaan jalustalle ja sitä ei piiloteta vaan tuetaan.

Olemme ylpeitä juuristamme ja leipämme juuresta. Leivän leipomisessa kiire ei käy. Aika syventää makua. Leipämme hieman downshiftaavat, jotta kiire ja stressi haihtuvat. Leivän rakenne ja maku saavat leipurin rakkauden mukaansa.

Toivottavasti maistat.

"Rehellisyys on hyvä raaka-aine."

Teppo Ylä-Hemmilä, Leipuri